БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Анализирано по општини во 2020 година негативниот одраз врз приватниот сектор најмногу се осетил во Битола, Крива Паланка, Тетово и Штип. Во овие градови евидентиран е најголем пораст на згаснати компании во 2020 година, споредбено со 2019 година. Предводник на листата е Штип со дури 36 повеќе згаснати компании во минатата година, следат Битола со 22, Крива Паланка со 14 и Тетово со 11 компании. Во овие 4 градови во 2020 година се затвориле дури 943 правни лица, со следната дистрибуција:

Цела анализа на нашите соработници на следниот линк https://pari.com.mk/zastvoreni-kompanii-vo-2020-godina-analiza-makedonsko-stopanstvo/

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here