БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Приклучете се со вашиот велосипед и поддржете нé!!

Mотиви за Критична маса се:

– Промовирањето на едно од најпрекрасните превозни средства за урбан транспорт на денешнината

– Директно влијание кон намалувањето на енормното загадување во нашиот град

– Нудење на евтини алтернативни решенија за растеретувањето на пренатрупаниот центар од коли кои од средство за побрз траснспорт се претворија во својата спротивност т.е. главен кочничар на транспортот во градот и се еден од главните загадувачи во Битола

– Преземање на активности со цел обезбедување на вело инфраструктура (паркинзи, знаци, патеки…) кои ќе го поттикнуваат овој тип на превоз во нашиот град.

28 јуни (четврток) 2018 г. во 18.00 ч. Плоштад Магнолија

Битола на точак

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here