Оваа година битолскиот клуб КБК ЕЕНЕРЏИ под раководство на Александар Димовски Димса оваа година зеде учество и се натпреваруваше на едно државно првенство и седум меѓународни турнири и тоа
– Евроски куп Белград 🇷🇸
– Европски куп Сраево 🇧🇦
– Светски куп Будимпешта🇭🇺
– Европско првенство за јуниори и кадети Истанбул 🇹🇷
– Балкански куп Тешањ 🇧🇦
– Бугарија опен Козлодуј 🇧🇬
– Балкан бест фајтерс Јагодина каде за крај ни донесе три сребра. Нека се множат успесите и медалите, Битола е горда кога има некој шампионски да ја преставува.