Шабан Шаулиќ е роден на 6 септември 1951 г. во Шабац, тогашна Југославија. Неговиот прв албум излезе во 1969 г. кога имал осумнаесет години, отприлика тогаш служел воен рок во Југословенската народна армија во Битола.

Битолчани го паметат по неговите изведби во Офицерски Дом и во Спортската сала во Битола.

Денес тој загина во сообраќајна несреќа во близина на Билефелд, Германија.

Нека почива во мир…

Фотографија од Димитри Гина, фотографиран во Спортската сала во Битола

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here