Како шо се наближува еден од најголемите христијански празници БОГОЈАВЛЕНИЕ ВОДИЦИ така дојде време да ве известиме дека и ова година како и сите претходни Чкембари НБ организирано ќе учествува во осветувањето на водите и рипање за светиот крст во водите на црквата Архангел Гаврил во населба Довлеџик.

Зато упатуваме повик за присуство и масовност, да ги наполниме сите наши свети места, да ја зачуваме традицијата и да ги посетиме НАШИТЕ места, местата каде шо припаѓаме.

Поќе информации следните денови.