Флекс Кредит, како водечка компанија во својата дејност, верува дека успехот и силата која ја постигнуваат зависат од посветените и инспиративни вработени. Покрај секојдневните мотивации и унапредување на најдобрите, кои ги нудат, оваа компанија традицинално на својата годишна Трета Трговска Конференција, им оддава важност и признанија на вработените кои со својата упорност и континуирана работа, постигнале најдобри резултати.

„Нашата цел е да им обезбедиме на нашите вработени инспирација и мотивација секој ден, го цениме трудот и способностите и тука сме да им помогнеме да се развиваат и постигнуваат врвни резултати, преку обуки, менторства и други можности кои ќе им помогнат да напредуваат во нивната кариера, но исто така мотивационата програма ја збогатуваме со наградување на нашите најдобри вработени со вредносни ваучери за фамилијарен годишен одмор во луксузни ресорти, во Грција, Турција, Тунис, Црна Гора и Бугарија.“ – велат од Флекс Кредит

Индустриската иновација е дел од идентитетот на Флекс Кредит. Затоа се едни од првите во финансиската индустрија со вакви бенефити за своите вработени и ги охрабруваат да бидат креативни, упорни и континуирано да работат на заеднички резултати.

Уште еднаш во оваа компанија докажаа дека го разбираат значењето на своите вработени во постигнувањето на успех. Во организацијата каде иновацијата, преданието и трудот се ценат, гордо ја објавуваат програмата за наградување на најдобрите.

„Програма за Награди на Вработените има за цел да ги признае и награди нашите извонредни вработени кои доприносуваат на нашиот раст и успех. Преку оваа програма, ние сакаме да ги воспоставиме истакнувањето, иновацијата и преданието на нашите талентирани тимови. Нашиот успех како организација зависи од нашите вработени, и оваа програма е начин да го признаеме нивното влијание. Со заеднички труд и визија, заеднички можеме да продолжиме да растеме и да постигнеме големи нешта.“