Почина Митко Апостоловски (р. Битола на 7 март 1955) — македонски глумец и доајен од битолскиот Народен театар. Дипломирал на Вишата музичка школа во Скопје (Отсек за драмски глумци). Работи во Народниот театар во Битола (1973 — 1974) и во Народниот театар во Куманово (1980 — 1995). Од 1995 г. е повторно во Народниот театар во Битола.

Нека почива во мир…

Сочуство до семејството.