БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Црквата која со големи напори за време на Турско беше изградена од страна на влашката популација во Битола, црквата која ја “преживеа” и првата и втората светска војна не успеа да остане во поновите времиња…

 

 

 

 

image

 

Колку и да сакале да се избриши историјата сепак сликите од старите фотографии ја задржаа нејзината приказна….

Се наоѓала на местото кај сегашниот хотел Епинал во Битола. Постои паракливче и изворче на вода во неговите подрумски простории, како и „слика” во фоајето…

 

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here