Со „Каде си ти” на авторите Раде Стаматов – музика, Валентин Соклевски текст и Лазар Ристовски аранжман, групата Гром настапи на фестивалот Макфест во Штип далечната 1987 година.

Октомври 2009 година, Раде Стаматов заедно со својот брат Тони Стаматов и новите членови на групата Гром, Ристо Крстевски клавијатурист и Благој Димитриевски како тапанар направија нова верзија со сопствен аранжман и повторно ја снимија истата композиција во Англија во тонското студио на Раде Стаматов.

Валентин Соклевски