БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Снимањето на Манаки по повод отворањето на градска кафана во Битола е најверојатно првата бурлеска која е снимана на Балканот. Во самата снимка има неколку секвенци кои можат да се дефинираат како смешни а со тоа и самата снимка да биде пародија или меѓу нас попозната како бурлеска. Погледнете за што се работи:


Исечок од Битола низ објективот на браќа Манаки, Кинотека на Македонија

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here