ПОКАНА – MEGHÍVÓ

Здружението на Унгарците во Македонија.ТЕЛЕДОМ во соработка со Амбасадата на Унгарија, има чест да Ве покани на презентација на културното творештво на Унгарската заедница.во Македонија, Битола, Офицерски Дом, на 27. октомври 2023.
Почеток: 18,30 часот

Програма:
– отварање на изложба на ликовни уметници-аматери
– настап на цитера оркестарот на Теледом
– презентација на документарен филм за Унгарските бегалци од 1956
– презентација на дел од Унгарската гастрономија
– презентација на книги посветени на делувањето на
Унгарците во Македонија