ПО ПОВОД ХРАМОВАТА СЛАВА
ПРАЗНИКОТ СВ.ВМЧ.ДИМИТРИЈ
ВЕ ПОКАНУВАМЕ
HA ДEН 07.11.2023 г.,
НА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРНА БОГОСЛУЖБА, СО КОЈА ЌЕ НАЧАЛСТВУВА МИТРОПОЛИТОТ Г.ПЕТАР
СО ПОЧЕТОК ВО 16:30 Ч.


ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ НА ХОР ОД БЕЛГРАД – Р .СРБИЈА „ПРВО БЕОГРАДСКО ПЕВАЧКО ДРУШТВО“
СО ПОЧЕТОК ВО 18:00 Ч.
НА ДЕН 08.11.2023 г.,
ПРАЗНИЧНА СВЕТА АРХИЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА, СО КОЈА ЌЕ НАЧАЛСТВУВА МИТРОПОЛИТОТ
ПРЕСПАНСКО – ПЕЛАГОНИСКИ И АДМИНИСТРАТОР АВСТРАЛИСКО – НОВОЗЕЛАНДСКИ Г.ПЕТАР, А НА
КОЈА ВО ПЕЕЊЕТО ЌЕ ЗЕМЕ УЧЕСТВО И ХОР ОД БЕЛГРАД „ПРВО БЕОГРАДСКО ПЕВАЧКО ДРУШТВО”
СО ПОЧЕТОК ВО 08:30 Ч.
СЕ НАДЕВАМЕ ДЕКА ВО ОВИЕ ДЕНОВИ МОЛИТВЕНО И ДУХОВНО ЌЕ БИДЕМЕ ЗАЕДНИЦА ВО БОГА ТРОИЦА
ПО ЗАСТАПНИШТВОТО НА НАШИОТ ВОЗЉУБЕН СВ. ДИМИТРИЈ.
АМИН.