Почитувани битолчани од печат излезе за прв пат книга со портрет карикатури за Битола и битолчани, автор на книгата е Вера Самарјанин која ја посвети за 30 годишното творештво на карикатуристката Кети Радевска. Во оваа книга која е испечатена на 40 страни во 100 примероци приоритет имаат битолските ликови како Блаже Докуле, Таки Кота, Петар Ставрев, Владимир Костов, Петар Мирцевски и Јонче Христовски.