ЛОША РЕКЛАМА

Насловот се однесува и за грубата и слаба игра и за ракометарите на ,,Битола“ кои на натпреварот
со Работнички се појавија со дресови на кои пишуваше ,,Транскоп” – Битола. Републичкото полуфинале за Југословенскиот ракометен куп беше исполнето со неспортски истапи и прекини и можеше
да се изроди во тежок инцидент.

На сликата: Бојаџиев во „сендвич” пред битолскиот гол. Додека еден го препнува, другиот противнички играч го држи за рака!

Фотографија испратена од Атанас Нашоку, некогашен ракометар на Пелагонија и годинешниог добитник на наградата за животно дело во областа на ракометот.