Следејќи ги новите светски трендови во Градскиот парк во Битола, во близина на “Ќумурното” игралиште со посредство на Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија се поставени надворешни фитнес справи кои се добредојдени за сите оние добронамерници кои сакаат да го развиваат својот спортски дух и здравје. На еден несекојдневен начин сите битолчани имаат прилика бесплатно да го искористат бенефитот на фитнес справите и покрај вежбањето меѓусебно и да се дружат на еде. А ние сме тука да дадеме подршка и да ги пофалиме овие проекти за во иднина да има реализирање на уште повеќе вакви иницијативи…

Погледнете ја галеријата…