Деновиве излезе од печат нова детска сликовница за најмладите „Ајде да играме“ од тимот Вера М Самарјанин и Кети Радевска. Вера изработи прекрасни песнички додека илустрациите за песничките и корицата се на Кети Радевска. Благодарение на нив се зголеми детскиот фонд за читање и забава кој во последно време малку е подзаборавен и извитоперен.