БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

“Прво пласирана екипа на државното првенство за Џиуџицу во Скопје 2019 е Нинџуцу клуб Битола и Поунд фор Поунд тим Македонија.
Одлично спортско дружење, супер организација која е за пофалба и секако одлични борби и техники демонстрирани од нашите шампиони.
20 медали е вкупниот скор за нашите шампиони кои ја претставуваа нашата школа и нашиот тим и уживаа во своите борби. Одлични контролни борби пред меѓународниот турнир во Софија кој не очекува во месец Мај и за кој турнир сме веќе во силни подготовки.
Продолжуваме уште појако напред , тимски , сложно како никогаш досега.
Честитки до сите кои се бореа храбро, со срце и допринесоја за овај наш успех.”

Нинџуцу клуб Битола

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here