БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Децата со нови чевли, нови пантолончиња, залижани фризурчиња. Дамите со дискретна шминка и кармин. Мажите по костум со лаковани чевли како огледало, да можеш на нив да се видиш. Луѓе гунгула. Сите исти, средна работничка класа. Насмејани, мирни, кротки, природни луѓе кои му се радуваа на секој ден. Најпоќе на ден Велигден.

Зато одамнина не за џабе е речено дека “Секој ден не е Велигден” .

Фотографија на Димитрије Гиновски Гина од градски парк во Битола. Едно јајце за едно кругче.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here