Битола е вистински расадник на таленти како што сами признаваат познатите македонски драмски и музички легенди Драган Дац и Александар Митевски. На нивната фејсбук фан страна можи да забележиме дека е преполна со песните на нашите битолчани и битолчанки кои во овие тешки денови од срце се испејани и испратени до нив.

Ова е битолчанката Зорица Станковска и таа се инспирирала да направи своја кавер верзија на нивната популарна песна “Уште ми фалиш”:

Уште нешто од музикалната Битола. Мила Николовска (11) со својот татко. Со песна полесно минува времето ❤️ Браво

Уште едно битолско чупе.. Софија Николовска.. Уште ми фалиш.. Браво 🙂

УШТЕ МИ ФАЛИШ ❤️ Прекрасна кореографија на четврто одделенците од ОУ “Даме Груев” БИТОЛА , од настапот за нивниот патронен празник, благодарение на учителката Нела Неделковска. Децата растат и живеат со неа, ја сакаат оваа песна – што ни е посебно драго ❤️ декември 2019

Ни пристигна уште една снимка. И тоа од Битола. Вистински славеј 😘 Александра Дрогришка ❤️ Уживајте дома 🙏

Дац и Александар / Dragan Spasevski Dac & Aleksandar Mitevski