БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Железните мостови во Битола пристигнале како воена репарација од Германија при што се монтирани вкупно девет мостови.Сегашниот Судски мост или Мостот кај Интифа како што го знаат битолчани,го поврзува булеварот кај Судските згради со делот од Саат кулата-градскиот часовник…
Сега постарите битолчани можи ќе ни објаснат зошто ИНТИФА го завикале мостот дали по библиотеката Интифа која што била дел од Исак Џамија или по меаната Интифа која што била во близина на мостот ?

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here