Теодор Николовски (12) и Огнен Радуловиќ (13) од КУД Илинден Битола заедно со нивните музички инструменти тапан и гајда онлечени во народна носија зедоа учество во Македонското Талент Шоу кое се одржува во Охрид и веќе се во вториот круг.
Оттука да им дадеме една несебична поддршка и да им посакаме уште повеќе успеси понатаму зошто нашата музика и традиција вреди да се негува и почитува.