На 17-тиот по ред Балкан Опен, Интернационален Куп во Кикбокс кој се одржа во Тешањ, Босна и Херцеговина нашиот млад битолчанец Петар Бошески постар кадет, во дисциплината киклајт до 47кг освои сребрен медал, исто како и младата битолчанка Марија Димовска во класата помлад јуниор, дисциплина лоукик на +60кг каде освои сребрен медал.

Златото беше блиску за освојување поради, но поради судска одлука од 2:1 за влакно му избега на нашите млади натпреварувачи.