БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Машки близнаци се првите новороденчиња во Новата година во Битола. Во битолската болница во текот на новогодишната ноќ  се родија  вкупно 9 бебиња, 5 машки и 4 девојчиња.


– Првиот ден на гинеколошко-акушерското одделение во Клиничката болница Битола среќен, плоден и бериќетен. Во текот на новогодишното дежурство, породени се 9, од нив 7 раѓања се по природен пат и две раѓања со царски рез. Првите новородени се близнаци, првиот роден на полноќ, тежок 2400 г долг 45 сантиметри, вториот близнак една минута после полноќ, 2410  г долго 45 сантиметри. Неизмерна радост близнаците и донесоа на мајката Александра Стрезовска, 32-годишна , второротка.  Сите новородени се здрави и живи,  во добра кондиција, мајките во општа добра состојба. Минатата година ја завршивме со 1110 раѓања, со надеж дека оваа година ќе имаме уште повеќе новородени, изјави д-р Николина Ристевска, гинеколог

Повеќе на Апла.мк

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here