“Лојдови сликописи” гостување на Дубровачки Музеј од Дубровник, Хрватска во малата сала на НУ Завод и Музеј Битола.

Изложба на стари фотографии од раните ’30-ти од кружните патувања на поморската паробродна компанија Лојд, под раководство на Наде Геневска Брачиќ етнолог-кустос и советник во НУ Завод и Музеј Битола.

Среда, 18 јули 2018 г. почеток во 20.00 ч.

Повелете…