БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Кафе, локум и вода. Во поранешната Дембел чаршија денот започнувал со кафе, локум и вода. Во локалните меани и кафеани лоцирани на делот кај сегашниот суд легендата вели дека по пиењето на кафето се вкусувал локумот кој се макал на кратко во водата. И на крајот доаѓала малце зашеќерената вода од локумот. Таков бил тертипо тогаш. Мераци…

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here