БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

После малиот дожд кој сабајлето заврна на Пелистер конечно се стави крај големата голгота за битолчани и целото жариште е комплентно угаснато.

 Благодарение на група од 40-тина храбри битолчани и тоа ПСК Пелистер на чело со Петар Нолев, доброволци кои се јавија на повик на Иван Чулаковски на страната ” Битола сака чист воздух” , Оф Роад Клубот Пелистер, Битола, битолски пожарникари и вработени во НП Пелистер истиот во раните утрински часови е локализиран и ставен под контрола, да пак во мала мера во текот на вчерашните ноќни часови повторно да се развие…

Во текот на вечерта повторно се појави мало жариште. Фото Оф Роад Клуб Пелистер, Битола

 Погледнете како сега изгледа Пелистер после огнената стихија…

Фото НП Пелистер на кои јавно им благодариме…

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here