30 години (1989 – 2019) од освојувањето на Монт
Еверест од страна на нашиот планинар Димитар Илиевски Мурато и 30 години организација на меморијалниот марш во негова чест од страна на Планинарско Спортскиот Клуб “ПЕЛИСТЕР” од
Битола.

Изложбата содржи фотографии од организацијата на маршот и искачувањето до врвот Пелистер,
како и чествувањето на платото пред планинарскиот дом Копанки.

9 мај Магаза 19.00 ч.