Активностите за подготовка на земјиштето каде ќе се наоѓа новиот трговски центар се започнати од пред околу два месеци и моменталната состојба изгледа вака:

Неофицијално како инвеститор на оваа грандиозна градба се јавува битолската БЕКОМ ИНВЕСТ ДООЕЛ БИТОЛА.