РК Еурофарм Пелистер ги собра наградите во изборот за најдобрите спортисти и спортски екипи за 2023 година во изборот на Општинскиот сојуз на спортови.

– Жарко Пешевски е спортист на Битола за 2023 година
– РК Еурофарм Пелистер е клуб на годината за 2023 година
– Посебно постхумно признание за поранешниот претседател на клубот Силјан Мицевски

РК Еурофарм Пелистер