БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

image
…за време на изградбата на Саат Кулата во материјалот за врзување на камените блокови биле употребени 60.000 јајца кои биле собрани од селските домаќинства од Битолско. Со тоа градителите сметале дека ѕидовите ќе бидат многу поцврсти со што во изминатите векови и
се оправда оваа нивна велемајсторска градителска мајсторија.

фото непознат извор

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here