Денеска во книжарата „Book House“ битолчанката Гордана Такец не запозна со нејзиното најново дело,, книгата „Капињера“ во која на еден суптилен начин ја раскажа првата љубов на нејзиниот татко еврејката Луна, кој нас битолчани ни е добро познат, новинар, хроничар, интелектуалец Димитар Димитровски Такец.

Промотори на настанот беа Билјана Димко и Дана Тембелеска.

Слика насловна, Саше Богоевски „Читај Бе“