За некој средата и не беше така среќна, но барем среќно се заврши.

На 15 ти мај во близина на градскиот Безистен, поточно на самиот кружен тек дојде до самозапалување на патничко моторно возило.

Благодарение на храброста и умешноста на еден битолски сообраќаен полицаец, кој сам со противпожарен апарат доставен од околните дуќанчиња успеа да спречи да не настане поголема штета и недај боже човечки последици.

Фотографиите се на Димитри Гиновски, кој е неуморен хроничар на дневните настани од поширокиот центар на градот на кого јавно му благодариме.

Видеото е тука: