Битолчанецот Борче Стојановски во Топ 10 на европското првенство во Шпанија.

“Презадоволен од резултатот, ми беше чест и привилегија да стојам и да бидам спореден како дебитант со најдобрите во Европа. Прекрасно искуство ми се оствари сонот за што морам да им се заблагодарам на бодибилдинг федерацијата на Р.Македонија и на без резервната поддршка на Хардкор Шоп и Пеце Стојаноски, Евротип обложувалници, Премиум пиво и на сите останати што ме бодреа и ми даваа сила кога ми беше најтешко.” Борче Стојановски