Битолската Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ вчера на 18.04.2024 година зовриваше од литературна возбуда бидејќи беше домаќин на волшебниот настан за промоција на книга од талентиран локален автор. Во центарот на вниманието беше книгата „Чекориме“ и сонетниот венец „Вера, надеж, љубов“ од Митра Дупчинова, која со своето присуство ја удостои публиката.

Со четири објавени книги под нејзиниот појас, Митра Дупчинова веќе ја издлаби својата нишка во книжевниот свет, а нејзината последна книга ветува дека ќе ги маѓепса поетските ентузијасти. Настанот се одвиваше во амбиент на креативност и инспирација, привлекувајќи ги љубителите на поезијата и страствените читатели.
Митра Дупчинова сподели сознанија за нејзиното пишување, нудејќи погледи во креативниот процес зад нејзините евокативни стихови. Присутните беа почестени со читања од нејзината најнова книга, каде што секој збор наслика живописни слики и буди емоции.
Библиотеката, светилиште за љубителите на книги, обезбеди совршена позадина за оваа прослава на литературата.

Посетителите се нурнати во светот на поезијата, истражувајќи ги длабочините на човечкото искуство преку лирските композиции на Митра Дупчинова. Дискусиите течеа слободно, додека присутните разменуваа мисли и размислувања за моќта на поезијата да допре до срцата и умовите. Настанот не само што ја покажа книжевната моќ на Митра Дупчинова туку и ја подвлече важноста од поддршка на локалниот талент и поттикнување на енергична книжевна заедница во Битола.

Како што се приближуваше кон крајот на вечерта, присутните заминаа со потпишани примероци од книгата на Митра Дупчинова, желни да навлезат подлабоко во нејзините страници и да ја почувствуваат убавината на нејзините поетски изрази. Настанот за промоција на книгата на Битолската библиотека беше огромен успех, оставајќи неизбришлива трага кај сите присутни.

Волшебната поезија на Митра Дупчинова продолжува да одекнува, пробивајќи го својот пат во срцата на читателите и разгорувајќи страст за пишаниот збор. Авторот со својот автентичен поетски израз допринесе за зголемување на заинтересираноста на сите љубители на пишаниот збор.