18 годишната битолчанка Матеа Христовска член на модното студио Црнокрак повторно се закити со титула на изборот на престижното светско натпреварување Miss Tourism Universe 2023 кое на 15ти Септември се одржа во Бејрут Либан.

На натпреварувањето учествуваа 32 натпреварувачки од целиот свет каде Матеа ја доби титулата Runner Up која и донесе место во 15-те најдобри светски модели.