Утре во Скопје во СЦ „Јане
Сандански“ ќе се одржи меч титула светски првак во WAKO PRO организацијата каде македонскиот натпреварувач Бобан Илиоски ќе се натпреварува со Берк
Дузенли ( Турција) во категорија
88.6кг К1 дисциплина

Турнирот почнува во 19:00ч. и честа за прва борба на гала вечерта ќе ја има нашата битолчанка Марија Димовска, член на КБК ЕНЕРЏИ од Битола. Таа ќе се бори против србинката Дејана
Обрадович од Белград на
62кг во категоријата LOWKICK
86,6 кг.