И наша битолчанка која живее и работи во Скопје како анестезиолог во Клиниката за кардиохирургија е дел од овај тим. Се работи за д-р Јасмина Илиевска која учествуваше и на првата трансплантација на срце.

Водачот на тимот д-р Сашко Јовев изјави дека постоперативниот период добро се одвива. На прес-конференцијата на која говореа лекарите од тимот за трансплантација, беше речено дека успешно се извршени и трансплантации на бубрезите на два пациента, а дека втората операција била многу сложена.

Поздрав и секоја чест до нив, до донаторите и голема благодарност до Билјана за нејзиното инфо кое влегува во историјата на македонското здравство.