Битолчанецот Сунаj Мивтар е уште еден од тие „заборавени“ битолски спортисти, оти гледаме дека во чекмеџето нема за сите, и се принудени доколку сакаат да напредуваат среќата да си ја побараат под капата на Скопје како член на Адора Кикбокс Клуб.
Е тој во борбата против италијанскиот кикбоксер која се одржа во Холандија го нокаутира без придавка во името на Македонија.

Спортот во Битола не е само ракометот и фудбалот, има уште многу кои се заслужни да си ги носиме на грб, а тоа да биде транспарентно и според успесите. Ако треба и зошто да не и со самопридонес…
Сунај честитки брат.