Ракомет се играше пред да почнам да играм, а и од кога престанав гледајки ја малата ретроспектива впечатокот е како никогаш да не сум играл. Еве неколку слики од РК Пелистер :

1. На асфалт кога сфативме дека можеме да се носиме и со прволигашки екипи од бивша Југославија.

2.Екипата која влезе во Првата Југословенска лига

3. Екипата која обезбеди место ЕХФ куп,

4. Екипата вицешампион на Југославија.
Абдула Јусуфовски