БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Методија Стојчевски-Метимирски е слободен уметник кој со сликарство се занимава повеќе од три децении.Пејсажот и старата архитектура подеднакво успешно ги изразува со акварел или маслена техника.Го сака ипресионализмот и реализмот.Деновиве тој е поставен на Широк Сокак во близина на Епинал.

Негова фан група на фб е Metimirski Art…

Уживајте во неговите слики…

Бабам Битола самостојно и бесплатно ги подржува сите уметници кои ја промовираат убавината и значењето на нашиот град Битола…Им благодариме

This slideshow requires JavaScript.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here