Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и понеделничката доза од Битола во минатото. На следната фотографија е комплексот Безистен пред кого имаше голема редица од дуќанчиња и мали куќарчина кои после 1950 г. беа разрушени од тогашната власт заради пробивање и градење на широки улици и сообраќајници.