Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ како секој понеделник така и овај заеднички се дружиме со сите вас и фотографиите кои се сеќавање на нашата Битола во минатото,нејзината некогашна убавина и како таа изгледала некогаш. Следната фотографија е фотографија од пеесетите години од прошлиот век. На неа се преставени некогашната позната кафеана Централ и влашката црква св.Константин и Елена кои беа на локација точно од сегашниот хотел Епинал во Битола…