Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и фотографии од Битола во минатото. Овај понеделник една панорама од битолчанка на Тумбе Кафе која датира од 1930-тите. Тумбе Кафе претставува ридско – планински предел сместен на јужниот дел на градот Битола. Има голема значајност за градот, бидејќи е едно од познатите места за рекреација на битолчани…