Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас бабам битолчани, секој понеделник на фејсбук фан страните и на Актуел 5 до 5 (16.55 ч.) Тера ТВ. Насекаде низ светот. Денес една стара фотографија која ни ја испрати битолчанецот Слободан Димитров од шеесетите години од минатиот век кога градскиот оркестар на Битола поминуваше пеш по Булевар 1-ви Мај, пред мостот кај Интифа…