БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и фотографии од Битола и битолчани во минатото. На следната фотографија се гимназијалци од гимназијата ЈБТ од Битола кои ја слават годишнината од нивната матура.
Инаку првите матуранти на македонски јазик од Гимназијата Јосип Броз Тито, го понесоа најголемиот товар за изградба на некогашната СФРЈ. Не само на патишта и железнички пруги, туку и на институциите и системите кои денеска се реформираат и модернизираат. Битолската гимназија Јосип Броз Тито е единствената во Македонија каде средношколските денови ги поминале дури 16 академици и пет народни херои.

еден коментар

  1. На оваа фотографија се снимени само наставниците, нема ушеници и не ја слават матурата

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here