Во Бабук останаа уште неколку календари. Побрзајте!

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и старите фотографии од Битола во минатото. Фотографијата е дел од историјатот на планинарското друштво ПСК Пелистер од Битола каде го гледаме првобитниот изглед на Домот Копанки. Домот е изграден далечната 1938 година, реновиран помеѓу 1960-70 година со помош на многу битолски планинари, но пред се од Планинарското друштво “Пелистер”. Тој се наоѓа на 1600 м.н.в. на северната страна на планината Баба. Оваа година на 28.01.2018 г. се навршуваат пет години од неговото опожарување, со очекување за конечно санирање на штетата и негово возобновување.

Дом Копанки, фото ПСК Пелистер