Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и понеделничката доза фотографии од Битола во минатото. Фотографијата датира од 1907 година кога нашиот познат битолски фотограф Милтон Манаки го овековечи доаѓањето на првите автомобили во нашиот град.