БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ и денес, заеднички и понеделнички, празнично во вториот ден од Велигден Ви ја претставуваме Битола како таа изгледаше во минатото. Денес на сликата е Широк Сокак и тоа поранешните дуќани на големата битолска фамилија Пешка. Тие беа на местото од сегашното Веро, национализирани во годините после Втората светска војна од страна на тогашната Народна власт…


Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here