БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Јапонскиот оперски пејач Казухиро Котецу по наша желба за која му изразуваме голема благодарност ја запеа безвременската „БИТОЛА МОЈ РОДЕН КРАЈ“ компонирана од нашиот сограѓанин Ајри Демировски.

Градот за кого се отпеани над 500 песни од илјадници изведувачи насекаде низ светот се збогатува со уште една нумера која вреди да се спомени и сподели со сите.

Покрај неа тој од фондот за Битола ги има препеано и „Ако одам во Битола“ на Петар Калица и „Мој роден крај“ од Јонче Христовски.

Котецу е веќе познат на македонската јавноста со повеќе изведби на македонски песни од повеќе жанрови.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here