Бабам Битола заедно со сите битолчани…

Бабам Битола/Битола Стари Фотографии/Градот на Конзулите и Тера ТВ…

Понеделнички Ве носиме во центарот на градот каде што се сечат улиците Широк Сокак и Борис Кидрич,кај Епинал,пред сигурно повеќе од 100 години.Куќите кои се на фотографијата заедно со хотелот Босна кој е лево во позадина одамна не постојат.Куќата десно од сеќавања е споменувана дека била на некоја српска фамилија и во неа на времето имало слаткарница.Денес е останата само оваа фотографија која не потсетува и враќа назад во времето како изгледала некогаш нашата Битола…

Ви благодариме…